Nyheter | Medlemsskap / Tilbud | Spilletider | Seriespill | Forum | Bildearkiv | Kart | Om Klubben | Barn og Unge
Kjelsås 3 på Bergenstur
Skrevet av: øyvind
E-mail:

Det var 5 optimistiske spillere som satte seg på flyet til Bergen denne søndagen.... Det var 5 optimistiske spillere som satte seg på flyet til Bergen denne søndagen. Trond, Roger, Jan, Knut og Øyvind pratet taktikk hele veien, vi skulle spille 2 kamper, mot Heros 2 og Fjell-Kam. Vi er fremdeles i poengnød, så her var hver ball viktig. I første kamp møter vi Fjell-Kam, en kamp vi regnet med at gutta “nede” måtte gjøre jobben, samt at doublen ville bli avgjørende.

I første runde spiller Jan mot Christine Mettner, og Øyvind mot Espen Erentsen.
Jan kommer aldri inn i matchen, og taper 3-0. Øyvind vinner de første to settene 13-11, taper så de to neste 11-6 og 11-7. Han får streng beskjed fra “benken” om å jobbe med beina, og komme til med sin FH. Dette virket, og Øyvind tar 5 settet med 11-6, og dermed 1-1.

Karl Erik Rasmussen mot Knut, og Kjell Lygren mot Roger i neste runde. Knut spiller bra, og det er jevne sett. Knut tar ledelsen 2-1, men plutselig blir det bråstopp, og tap de to neste settene.
Roger taper første sett mot Kjell Lygren, men vinner deretter to jevne sett 11-9. I det fjerde settet sitter FH-hammeren til Roger, og da er det ikke godt å være motstanderen! 11-3, og dermed 2-2 før doublene.
Doublene har tidligere vært en styrke for dette laget, men denne sesongen har doublespillet mildt sagt vært katastrofalt, og dessverre fortsetter trenden. Jan/Knut og Trond/Roger taper sine kamper 3-1, og vi ligger under 4-2 før de siste 4 singlene.

Knut mot Christine i neste kamp. Knut har god oppdragelse, og tukter ikke jentene…tap 3-0.
Jan mot Karl Erik, her drar virkelig Jan frem storspillet, og vinner 3 strake sett! Meget bra spilt! Dermed hadde vi håp om uavgjort, det var nå opp til Roger og Øyvind i de siste matchene. Roger har rimelig kontroll på sin match mot Espen, og vinner 3-1. Øyvind mot Kjell blir en jevn affære, men godt hjulpet av nettballer, bordkanten, og ivrig coaching fra benken, vinner han tilslutt 3-1. Dermed 5-5 og 1 poeng i kofferten. Egentlig greit nok, slik som kampen utviklet seg.

Mot Heros 2 var det viktig å få poeng, da de lå på plassen foran oss. Etter en heftig diskusjon mellom Knut og Øyvind, om hvem som hadde mest vondt i ryggen, valgte vi å bytte ut Øyvind med Trond.
Trond møter Alf Erik Johannesen, og Jan møter Sverre Liland Hartveit i de to første kampene. Trond vinner et jevnt første sett 12-10, taper det neste 11-3, men deretter sitter det meste, og han vinner de neste to settene greit, etter å ha smashet ballen omtrent gjennom veggen…(heldigvis via bordet!) Bra spilt! Jan spiller igjen en bra kamp, og spiller ut sitt taktiske register mot unggutten fra Heros. Det blir tilslutt et femte sett, hvor plutselig ALT sitter for motstanderen, dermed tap 3-2. Veldig synd, vi på benken var helt sikre på at dette skulle Jan dra i land... Roger mot Knut Johannes Liland Hartveit, og Knut mot Helge Heisenberg i de neste to kampene. Knut kommer aldri inn i kampen, og taper dessverre i tre strake sett. Roger sliter også, taper de første to settene, vinner det tredje, men taper det fjerde, og dermed ligger vi under 3-1 før doublen.
Vi kjører samme oppstilling som sist, men det vil seg ikke i doublekampene nå heller. Jan/Knut taper 3-1, og Roger/Trond taper 3-2. Altså 5-1 til Heros før de siste 4 kampene, og minimale sjanser til poeng for oss. Knut mot Sverre blir dessverre aldri spennende, tap i 3 strake sett. Jan mot Helge blir en severdig kamp, med lange, seige ballvekslinger. Ny 5-setter for Jan, men det stokker seg i avgjørende, og nytt tap for Kjelsås. Dermed 7-1 til Heros 2 før de siste to singlene. Trond taper mot Knut Johannes 3-1, mens Roger vinner sin 3-2, igjen etter at FH-loopen sitter som den skal. Vi taper altså matchen 8-2, og ligger under streken. En solid snuoperasjon må til hvis dette skal gå bra. Skuffende at doublespillet ikke fungerer, tydelig at vi må trene på dette fremover!

Når resultatene ikke går bra, er det viktig å holde humøret oppe, og akkurat DER er vi gode! Nevner avslutningsvis noen episoder fra søndagen:

Dagens morgenfugl: Lillegutt; Han hadde nemlig glemt å stille klokka, så han satt 1 time på Oslo S og drakk kaffe, mens han studerte folkelivet en søndagsmorgen…

Dagens gris: Ingen tvil, Øyvinds gjentatte nettballer, og stygge kantballer i en av matchene, var direkte avgjørende for matchen, og førte også til en maltraktert racket hos en frustrert motstander…

Dagens guide: Jan hadde tilbrakt helgen før i Bergen, og skulle lose oss til en pub som viste fotball. Etter en lang vandring i det store intet, konkluderte vi med at det var bedre å spørre de innfødte, enn å fotfølge Jan “Leiv Eriksson” Gulbrandsen…

Dagens Double: Knut og Roger skulle i fellesskap løse en sudoku, type lett, mens vi ventet på flyet i Bergen. Heldigvis var det bare 1,5 timers venting, ellers hadde de sittet der ennå….

Dagens møkkajobb: Sikkerhetsvakten på flyplassen i Bergen, som ikke godkjente bagen til Øyvind, og fikk den store gleden av å finkjemme det godt brukte undertøyet …

Da kommer vi sterkere tilbake ved neste korsvei!
Ø.C.